(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Ovocný s lehkým krémem a želatinou
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 35 g rostlinného oleje, 160 g hladké mouky; krém: 1 mascarpone, 1 tučný tvaroh, 2 šlehačky, 2 želatinové ztužovače za studena, 200 g rozmixovaných jahod s cukrem; ovoce, želatina, ovocný sirup, sušenky (ev. cukrážské piškoty, čokotrubičky, čokodestičky - podle chuti)
Postup přípravy
KORPUS:
Ušlehat bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do tuhého sněhu. Vedle vyšlehat žloutky s olejem. Spojit dohromady a stěrkou vmíchat prosátou mouku. Péct ve stahovatelném ráfku (průměr cca 28 cm) při 170°C asi 30 minut.
KRÉM:
Vyšlehat dvě šlehačky, přidat vaničku mascarpone a vaničku tučného tvarohu, prošlehat. Přilít rozmixované jahody s cukrem (ten dát podle chuti) a do směsi přidat dva ztužovače a vše dobře prošlehat.
Vychladlý korpus jednou prokrojit. Jednu část vložit na dno stahovatelného ráfku, prokapat rumem (není nutné) a navrstvit polovinu krému. Další vrstva korpusu a nahoru vrstva krému, uhladit. Poklást ovocem podle chuti. Já dala mražené maliny a čerstvé jahody. Připravit želatinu podle návodu, ochutit cukrem nebo sirupem a zalít povrch dortu. Nechat ztuhnout v lednici, ideálně do druhého dne a pak odstranit ráfek.
Boky můžete obsypat kokosem, obložit piškoty, sušenkami, čokotrubičkami, to už záleží jen na vás. Dobrou chuť.
Ušlehat bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do tuhého sněhu. Vedle vyšlehat žloutky s olejem. Spojit dohromady a stěrkou vmíchat prosátou mouku. Péct ve stahovatelném ráfku (průměr cca 28 cm) při 170°C asi 30 minut.
KRÉM:
Vyšlehat dvě šlehačky, přidat vaničku mascarpone a vaničku tučného tvarohu, prošlehat. Přilít rozmixované jahody s cukrem (ten dát podle chuti) a do směsi přidat dva ztužovače a vše dobře prošlehat.
Vychladlý korpus jednou prokrojit. Jednu část vložit na dno stahovatelného ráfku, prokapat rumem (není nutné) a navrstvit polovinu krému. Další vrstva korpusu a nahoru vrstva krému, uhladit. Poklást ovocem podle chuti. Já dala mražené maliny a čerstvé jahody. Připravit želatinu podle návodu, ochutit cukrem nebo sirupem a zalít povrch dortu. Nechat ztuhnout v lednici, ideálně do druhého dne a pak odstranit ráfek.
Boky můžete obsypat kokosem, obložit piškoty, sušenkami, čokotrubičkami, to už záleží jen na vás. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 10. 2017, 19:54
PŠ75
(upraveno)
24. 10. 2017, 14:43
V sobotu jsem dort dělala a rodina byla velmi spokojená
novackova
(upraveno)
2. 4. 2015, 13:42
gábina73
(upraveno)
1. 4. 2015, 10:51
Vypadá skvěle , budu ho muset vyzkoušet
chalupnicka
(upraveno)
31. 3. 2015, 11:00